Gästprofessor i Schweiz

Nu är det mindre än en vecka kvar tills jag ska åka till Schweiz, där jag under de kommande fem månaderna kommer att vara anställd som gästprofessor vid University of Zurich. Det ska bli mycket spännande och intressant! University of Zurich tillhör ett av det ledande i Europa när det gäller forskning kring politisk kommunikation i allmänhet, och jämförande politisk kommunikation samt medialiseringen av politik i synnerhet, och givet min egen forskningsinriktning passar det mig perfekt.

Vid sidan av forskning kommer jag även att ansvara för och undervisa på två masterkurser: Strategic Political Communication and Political Public Relations samt Election Campaigning and Political Marketing. Det ska bli både intressant och utmanande. Även om jag tidigare har föreläst vid olika universitet utomlands blir detta första gången som jag håller i hela kurser i andra länder än Sverige, med åtminstone delvis andra akademiska traditioner och normer. Det kommer säkerligen bli mycket lärorikt.

Till detta kommer att det alltid är spännande och lärorikt att bo i något annat land. Mina tidigare erfarenheter från att ha bott och arbetat i Florida i olika omgångar är att det är utvecklande både professionellt och personligt, och jag är övertygad om att detsamma kommer gälla tiden som gästprofessor i Zurich i höst. Jag ser därför fram emot en mycket lärorik, intressant, stimulerande och utmanande höst.

Om jesperstromback

Professor i journalistik och politisk kommunikation
Detta inlägg publicerades i Mer personligt och märktes , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s