I Boston för årets konferens med International Communication Association

För bara några timmar sedan landade jag i Boston, där årets konferens med International Communication Association (ICA) inleds imorgon. Detta är både den största och den bästa internationella konferensen inom medie- och kommunikationsvetenskapen, och tillhör årets verkliga höjdpunkter. Jag ser därför verkligen fram emot de kommande dagarna. Själv kommer jag att presentera tre papers, skrivna tillsammans med olika kollegor:

Is Game the Name of the Frame?, skrivet tillsammans med Toril Aalberg, Claes de Vreese och Susana Salgado

Political Information Environments in Europe: A Longitudinal and Comparative Study of 13 Television Systems, skrivet tillsammans med Frank Esser, Claes de Vreese, Peter van Aelst, Toril Aalberg, James Stanyer, Gunther Lengauer, Susana Salgado, Tamir Sheafer och Carsten Reinemann

The Effects of Digital Media on Political Knowledge and Participation in Election Campaigns: Evidence from Panel Data, skrivet tillsammans med Daniela V. Dimitrova, Adam Shehata och Lars Nord

Därutöver kommer ett särskilt seminarium att handla om den nysläppta boken Political Public Relations: Principles and Applications. Förutom att boken i sig ska presenteras och diskuteras kommer John Tedesco, Kirk Hallahan, Juan-Carlos Molleda, Darren Lilleker och Guy J. Golan presentera de kapitel som de medverkar med.

Vid sidan av att själv delta i olika presentationer ser jag fram emot att lyssna på en rad olika seminarier, och att träffa kollegor från olika delar av världen. Om man vill skaffa sig en uppfattning om var forskningsfronten befinner sig, vilken ny intressant forskning som är på gång, vilka forskare som är aktiva, och bygga nätverk finns det ingenting som slår konferenser av det här slaget. Jag ser därför fram emot några mycket intensiva och mycket givande dagar!

Om jesperstromback

Professor i journalistik och politisk kommunikation
Detta inlägg publicerades i Aktuellt och märktes , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s