Dagens lästips

I dagens tidningar fanns det ovanligt många intressanta artiklar att läsa. I DN publicerade professor Kent Asp en mycket intressant debattartikel utifrån sina undersökningar om hur medierna bevakade valrörelsen 2010. Rubriken är S förlorade i medierna på det rödgröna samarbetet. I DN fanns även ett intressant reportage om Fredrik Reinfeldts resor runt om i landet, som jag dock inte hittar på nätet.

Allra mest intressant var dock Maciej Zarembas skrämmande men otroligt läsvärda reportage i DN Kultur om den svenska skolan: Så vandaliserade kommunen en skola. Den förtjänar verkligen att läsas av alla och leda till en förnyad debatt om problemen i den svenska skolan. Att skolan tillåts bli föremål för sådan misskötsel och experimenterande som Zaremba beskriver är riktigt upprörande, och man kan fråga sig hur många andra exempel på misskötsel som finns vid sidan av det som lyfts fram i Zarembas artikel.

I det senaste numret av Fokus fanns också flera intressanta artiklar, däribland en om miljöpartiets frammarsch i storstäderna. Martin Ådahls krönika om hur socialdemokraterna tänkte när de valde Håkan Juholt till ny partiledare är också mycket intressant och tankvärd. På det stora hela delar jag hans analys, även om jag tycker det är för tidigt att dra några säkra slutsatser om hur socialdemokraterna under Håkan Juholt kommer att utvecklas och lyckas.

Om jesperstromback

Professor i journalistik och politisk kommunikation
Detta inlägg publicerades i Aktuellt och märktes , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s