Nytt bokkapitel om det amerikanska presidentvalet 2008

Nu har den senaste boken som jag medverkar i precis släppts. Boken heter Techno Politics in Presidential Campaigning. New Voices, New Technologies, and New Voters, och är redigerad av John Allen Hendricks och Lynda Lee Kaid (Routledge, 2011).

Det kapitel som jag själv är medförfattare till heter International Coverage of the U.S. Presidential Campaign: Obamamania Around the World, och är skrivet tillsammans med David L. Painter, Eisa Al Nashmi, Juliana Fernandes, Zheng Xiang och Ji Young Kim. Kapitlet bygger på en innehållsanalys av hur medierna i Brasilien, Kina, Egypten, Saudi Arabien, Sydkorea och England bevakade presidentvalet 2008, med särskilt fokus på i vilken utsträckning som det finns ett samband mellan graden av politisk frihet och frihet för medierna i de olika länderna och hur presidentvalet bevakades. Kapitlet kan ses som ett systerkapitel till det kapitel som publicerades i den likaledes nypublicerade Communication in the 2008 U.S. Election.

Om jesperstromback

Professor i journalistik och politisk kommunikation
Detta inlägg publicerades i Nya publikationer och märktes , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s