Medieprofessorernas fem-i-topp

I en ny skrift från Stiftelsen Institutet för Mediestudier (Simo) redovisar Ingela Wadbring, docent vid Göteborgs universitet, en undersökning av vilka professorer i medie- och kommunikationsvetenskap som publiceras och citeras mest i Google scholar samt i medierna. Jag har inte hunnit läsa boken ännu, men Medievärlden har idag publicerat en artikel om undersökningen. Enligt den tillhör jag de fem professorer som publiceras och citeras mest inom akademin och som citeras mest i medierna. Det känns som rolig läsning, särskilt när det gäller antalet publiceringar och citeringar i Google scholar.

Den professor som ligger i topp när det gäller publiceringar och citeringar i Google scholar är Peter Dahlgren, Lunds universitet, som följs av Lennart Weibull, Göteborgs universitet och Robert Picard, Jönköpings Internationella Handelshögskola. När det gäller förekomst i medierna toppas listan av Kent Asp och Lennart Weibull, båda vid Göteborgs universitet.

Mer information om boken som undersökningen ingår i finns på Institutet för Mediestudiers hemsida.

Om jesperstromback

Professor i journalistik och politisk kommunikation
Detta inlägg publicerades i Aktuellt och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s