Ny tidskriftsartikel publicerad

Nu har det senaste numret av tidskriften The International Communication Gazette publicerats online. I det medverkar Daniela Dimitrova från Iowa State University och jag själv med artikeln ”Exploring semi-structural differences in television news between the United States and Sweden”. För att citera artikelns abstract handlar den om följande:

The purpose of this study is to explore differences in television news format and news framing between the US and Sweden. The study focuses on the news programs broadcast by the top three television networks in the US and the top two public service channels and the leading commercial television channel in Sweden: CBS Evening News, NBC Nightly News and ABC World News, and Rapport, Aktuellt and TV4 Nyheterna, respectively. Using the most different systems design, the content analysis reveals significant differences between the two countries across a number of important variables: amount of domestic vs foreign news coverage, level of journalistic visibility, length of politicians’ sound bites, attribution of responsibility and thematic vs episodic framing of the news. The discussion addresses the possible causes for these cross- cultural differences as well as the potential implications for news audiences in both countries.

Detta blir, om jag minns rätt, den sjunde artikeln Daniela och jag publicerar tillsammans. Att den kom nu passar särskilt bra, eftersom Daniela just nu är i Sundsvall för att under en månad följa valkampanjen och för att vi ska få bättre möjligheter att arbeta tillsammans kring olika projekt. Det känns mycket kul, och förhoppningsvis ska vi få mer tid att arbeta kring olika projekt när valdagen är över och saker och ting börjar lugna ner sig något.

Om jesperstromback

Professor i journalistik och politisk kommunikation
Detta inlägg publicerades i Aktuellt, Nya publikationer och märktes , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s