Nu är jag tillbaka från Washington och American Political Science Associations årliga konferens. Det var en bra och givande konferens, och bortsett från att jetlaggen spökade mer än vanligtvis är jag mycket nöjd med resan.
Eftersom det är ny månad är det dags att sammanfatta vilka böcker jag läste i augusti. Om man bortser från böcker som jag var tvungen att läsa som en del av uppdraget som sakkunnig vid tjänstetillsättningar läste jag följande böcker under augusti:
– Simon Hix (2008). What’s Wrong with the European Union & How to Fix It. Polity.
– Vilhelm Moberg (1959). Sista brevet till Sverige. Albert Bonniers förlag.
– Aeron Davis (2010). Political Communication and Social Theory. Routledge.
– Herta Müller (2009). Andningsgunga. Wahlström & Widstrand.
– Sören Holmberg & Lennart Weibull (red) (2010). Nordiskt ljus. SOM-institutet.
– Cees B. M. van Riel & Charles J. Fombrun (2007). Essentials of Corporate Communication. Implementing Practices for Effective Reputation Management. Routledge.
– John Egan (2008). Relationship Marketing: Exploring Relational Strategies. Tredje upplagan. Prentice Hall.
– Randolph Kluver & Nicholas W. Jankowski, Kirsten A. Foot & Steven M. Schneider (red) (2007). The Internet and National Elections. A Comparative Study of Web Campaigning. Routledge.
Som framgår var det en ganska blandad mix av böcker, men den som jag tycker gav mest var nog Simon Hix’s bok. Om man är intresserad av frågor som rör EU, dess problem och möjligheter kan den starkt rekommenderas. När det gäller böcker kring politisk kommunikation kan Aeron Davis nya bok också rekommenderas, och av de nysläppta böckerna är det nog ”månadens bok”.