Aftonbladet och pressetiken

I dagens Dagens Nyheter skriver Peter Wolodarski en ledarkrönika om Aftonbladet, dess hantering av Littorin-affären och pressetiken. Den är mycket läsvärd och jag håller helt med om hans analys och kritik av Aftonbladet. Redan när jag skrev ett första inlägg om affären för cirka en vecka sedan var jag kritisk mot Aftonbladet, och de turer som varit sedan dess har inte stärkt Aftonbladets aktier. När det visade sig att Sven-Otto Littorin genom sin pressekreterare redan dagen före avgången förnekade anklagelserna föll Aftonbladets sista försvar till publiceringen av anklagelserna, och publiceringen av anklagelserna framstår nu som ett riktigt pressetiskt haveri.

I sin ledarkrönika nämner Peter Wolodarski boken Elements of Journalism av Bill Kovach och Tom Rosenstiel (2007). Det är en bok som jag tidigare tipsat om på min hemsida, och som starkt kan rekommenderas om man är intresserad av journalistik och pressetik.

Om jesperstromback

Professor i journalistik och politisk kommunikation
Detta inlägg publicerades i Journalistik & medier och märktes , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s