Grattis Adam

Nu har senaste numret av Journal of Communication, en av International Communication Associations officiella tidskrifter, publicerats elektroniskt. I det medverkar Adam Shehata, en av mina doktorander vid MKV/Mittuniversitetet i Sundsvall, med artikeln Unemployment on the Agenda: A Panel Study of Agenda-Setting Effects During the 2006 Swedish National Election Campaign. Det är verkligen jättekul! Journal of Communication är en av de bästa och tuffaste kommunikationsvetenskapliga tidskrifterna, och att lyckas publicera sig där är därför en bedrift. Artikeln handlar, för att citera abstract, om följande:

The issue of unemployment and job creation dominated news coverage during the 2006 Swedish National Election campaign. The purpose of this study is to analyze individual-level agenda-setting effects in the 2006 Swedish National Election campaign. Apart from being one of the first agenda-setting studies conducted in Sweden, this study builds upon a panel survey with 1,007 respondents, which makes it possible to impose stricter control of the causal relationship between the media and public agendas. The overall findings show that agenda-setting effects were indeed present. Furthermore, attention to political news had stronger effects among people with low political interest compared with those who were highly interested. Education was not a contingent factor, though.

Om jesperstromback

Professor i journalistik och politisk kommunikation
Detta inlägg publicerades i Aktuellt och märktes , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s