Nu är jag någon ;-)

Igår kom ett tungt paket med posten, och i det låg den 27:e upplagan av Marquis Who’s Who in the World. På sidan 2617 hittar jag mitt namn och en biografisk beskrivning av mig; ett namn bland tusentals andra. Enligt förordet innehåller uppslagsverket biografier på 63 000 personer utvalda baserat på ”position, noteworthy accomplishements, visibility, and prominence in a field”.

Exakt hur jag hamnade i detta uppslagsverk, vilka urvalsprinciper de använder sig av och hur uppslagsverk av det här slaget egentligen används har jag ingen aning om, men mycket märkligt och lite kul är det.

Om jesperstromback

Professor i journalistik och politisk kommunikation
Detta inlägg publicerades i Nya publikationer. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Nu är jag någon ;-)

  1. Pingback: Jesper Strömbäck « Hållplats Hådén

Kommentarer är stängda.