Google och Kina

Enligt uppgifter hotar Google med att lämna Kina, som en protest mot omfattande cyberattacker och censur. Det är inte en dag för sent. Att Google överhuvudtaget accepterade censur som ett villkor för att etablera sig i Kina var ett svek mot yttrandefriheten och demokratin och företagets egen slogan ”Do no evil”, men det är bättre att de vaknar sent än aldrig. Det är bara att hoppas att Google står på sig och inte viker undan igen.

Om jesperstromback

Professor i journalistik och politisk kommunikation
Detta inlägg publicerades i Aktuellt och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s