Hur det nya medielandskapet bidrar till ökade skillnader mellan grupper

För en tid sedan blev jag ombedd av European Politics and Policy (EUROPP), en blogg kopplad till London School of Economics, att skriva en artikeln om de förändrade medielandskapen och hur de riskerar bidra till ökade kunskapsklyftor och ökade deltagandeklyftor i politiken. Bakgrunden var att de hade läst artikeln The Dynamics of Political Interest and News Media Consumption: A Longitudinal Study, som jag skrivit tillsammans med Monika Djerf-Pierre och Adam Shehata och vilken publicerades i International Journal of Public Opinion Research i vintras.

Nu har den artikel som jag skrev för EUROPP publicerats under rubriken Greater media choice risks creating an information gap between ‘news-seekers’ and ‘news-avoiders’. Artikeln kan ses som en populariserad och förkortad version av den vetenskapliga artikeln, och kan rekommenderas om man är intresserad av medieutvecklingen och dess konsekvenser men inte har tillgång till eller tid att läsa vetenskapliga artiklar.

Om jesperstromback

Professor i journalistik och politisk kommunikation
Detta inlägg publicerades i Aktuellt, Nya publikationer och märktes , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s