Kampen om opinionen – med sikte på 2014

Imorgon kommer jag och Lars Nord att presentera den nya boken Kampen om Opinionen. Politisk kommunikation under svenska valrörelser vid ett seminarium arrangerat av SNS. Titeln på seminariet är Ett år till valet 2014 – hur går kampen om opinionen. Det kommer att bli ett mycket intressant seminarium, med medverkande som Jan Larsson, Karin Pettersson, Ulrika Schenström och Per Schlingmann, och glädjande nog är seminariet fullsatt.

Hela seminariet kommer att sändas live i SVT2 mellan klockan 10 och 12, och därefter finnas tillgängligt via SVT Play. Missa inte det.

Idag skrev även Svenska Dagbladet en nyhetsartikel om den nya boken, med rubriken Stark kampanj räckte inte för S. Rubriken syftar på ett av de resultat som redovisas i boken, i ett kapitel som jag skrivit tillsammans med Adam Shehata, och som visar att den borgerliga alliansen 2010 var betydligt mer framgångsrika än de rödgröna partierna när det gällde att mobilisera sina sympatisörer och att vinna bland de osäkra mittenväljarna. Detta kommer det säkert bli diskussion om även imorgon.

Mer information om den nya boken kommer efter att den har presenterats imorgon!

Om jesperstromback

Professor i journalistik och politisk kommunikation
Detta inlägg publicerades i I medierna, Nya publikationer, Politisk kommunikation och märktes , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s