Nytt internationellt uppdrag

Denna vecka påbörjar jag ett nytt internationellt uppdrag, som biträdande redaktör för den vetenskapliga tidskriften Journal of Communication. Journal of Communication är en av International Communication Associations officiella tidskrifter och räknas som en av de absolut främsta inom medie- och kommunikationsvetenskapen. Att få frågan om att bli biträdande redaktör känns därför som en stor ära, och samtidigt som ett erkännande av min egen forskning.

Det känns också som ett stort ansvar. Uppdraget handlar ytterst om att – tillsammans med huvudredaktören Malcolm Parks och de andra biträdande redaktörerna – säkerställa den vetenskapliga kvaliteten i det som publiceras och att stärka tidskriftens ställning. Mer konkret handlar det om att läsa och bedöma de manus som skickas in, hitta och hålla kontakt med sakkunniga granskare av manusen, och utifrån dessa granskningar avgöra vilka manus som ska accepteras för publicering.

Att få arbeta med detta kommer bli mycket intressant och lärorikt!

 

Om jesperstromback

Professor i journalistik och politisk kommunikation
Detta inlägg publicerades i Aktuellt och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Nytt internationellt uppdrag

  1. Elisabeth Strömbäck skriver:

    Stort grattis min son—- hm pappaledig….

    Skickat från min iPhone

    7 aug 2013 kl. 09:54 skrev ”Jesper Strömbäck” :

    > >

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s