Mittuniversitetets flytt av verksamhet från Härnösand till Sundsvall

Idag hade Mittuniversitetets styrelse sammanträde, där den största frågan handlade om ifall all verksamhet vid campus Härnösand ska flyttas till campus Sundsvall. Diskussionen har under de senaste veckorna varit mycket intensiv, inte minst i Härnösand, och som styrelseledamot har jag fått ta emot en stor mängd mail där de flesta argumenterat för att Mittuniversitetet bör finnas kvar i Härnösand.

Själv ligger jag däckad i influensa men kunde delta i styrelsemötet per telefon. Beslutet blev att flytta all verksamhet från campus Härnösand till campus Sundsvall (se pressmeddelandet från Mittuniversitetet). För egen del tycker jag att det är ett mycket olyckligt beslut, och hör därför till de fyra som röstade nej och reserverade sig. Jag är rädd för att beslutet kommer få mycket negativa konsekvenser inte bara för Härnösand som kommun, utan också för den utbildnings- och forskningsverksamhet som idag finns vid campus Härnösand.

Om jesperstromback

Professor i journalistik och politisk kommunikation
Detta inlägg publicerades i Aktuellt, Svensk politik och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Mittuniversitetets flytt av verksamhet från Härnösand till Sundsvall

  1. Keith skriver:

    Tack för att du lyssnad till argumenten och tog rätt beslut. Jag tror du har rätt om de ”mycket negativ konsekvenser” men hoppas att du har fel.

  2. Kommer det bli svårt att flytta utbildnings- och forskningsverksamhet som idag finns vid campus Härnösand? Nyckelpersoner kommer kanske leta sig någon annanstans?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s