Demografiska förändringar och arbetsmarknaden bortom 65

Idag genomförde Framtidskommissionen sitt första seminarium. Rubriken var ”Bortom 65: Strategier för förnyade livschanser på arbetsmarknaden”, och seminariet handlade om de svenska demografiska förändringarna och deras betydelse för arbetsmarknaden bortom den traditionella pensionsåldern. Medverkande var Lena Lundkvist från Statistiska centralbyrån, Kerstin Brunnberg, ordförande för Statens kulturråd, Ingemar Eriksson, pensionsåldersutredningen och Joakim Palme, professor i statskunskap vid Uppsala universitet.

Hela seminariet går att se på Framtidskommissionens hemsida, där det också finns ett kortare referat av seminariet. En av slutsatserna är att de demografiska förändringarna – att vi lever och är friska allt längre och att den yrkesverksamma delen av våra liv utgör en allt mindre andel av våra liv – medför att pensionsåldern kommer att behöva höjas för att säkerställa finansieringen och tillhandahållandet av olika välfärdstjänster.

Om jesperstromback

Professor i journalistik och politisk kommunikation
Detta inlägg publicerades i Aktuellt och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s