Tillbaka från USA

Efter knappt två veckors resande i USA är jag nu tillbaka i Sverige, trött med nöjd med resan. Första anhalten var Boston och International Communication Associations årliga konferens. Den var – som väntat – mycket givande. Förutom att det var kul och intressant att träffa både nya och gamla kollegor och vänner presenterades en rad intressanta papers, och konferensen var mycket intellektuellt stimulerande. Dessutom fick olika artiklar och papers jag skrivit positiva kommentarer från olika håll, vilket var kul. Särskilt roligt var att min och Adam Shehatas artikel ”Media malaise or a virtuous circle? Exploring the causal relationships between news media exposure, political news attention and political interest”, som publicerades i European Journal of Political Research förra året, fick ett ”honorable mention” när sektionen för politisk kommunikation delade ut priset för årets bästa tidskriftsartikel. Mer konkret betyder det att artikeln ansågs vara en av årets tre bästa artiklar i politisk kommunikation under 2010.

Efter Boston åkte jag till Gainesville, Florida, för att vara med på minnesceremonin för Lynda Lee Kaid, kollega och vän som oväntat gick bort i april. Samtidigt som det var kul att komma tillbaka till Gainesville, som har blivit något av mitt andra hem, var det tungt att säga farväl till Lynda. Hon har betytt oerhört mycket för mig och det känns mycket sorgligt att hon inte längre finns bland oss.

Efter detta åkte jag upp till New York, för ett par dagars semester tillsammans med Berivan Mohammed, Adam Shehata och Emma Landelius-Shehata. Det var oerhört kul! New York är en av mina absoluta favoritstäder, och det var väldigt kul att vara där tillsammans med Berivan, Adam och Emma. Det enda som var synd var att vistelsen i New York var så kort, men desto starkare är skälen att åka tillbaka. Jag hoppas att det inte dröjer allt för länge tills det blir möjligt.

Sammanfattningsvis var USA-resan med andra ord intensiv och en blandning av glädje och sorg, arbete och semester, intellektuell stimulans och avkoppling.

Om jesperstromback

Professor i journalistik och politisk kommunikation
Detta inlägg publicerades i Mer personligt och märktes , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s