Nytt bokkapitel om det amerikanska presidentvalet 2008 publicerat

Cirka två år efter det amerikanska presidentvalet 2008 börjar allt fler forskningsbaserade böcker att publicerat. En av dessa är Communication in the 2008 U.S. Election. Digital Natives Elect a President, redigerad av Mitchell S. McKinney och Mary C. Banwart (Peter Lang, 2011). I den medverkar jag tillsammans med David L. Painter och Juliana Fernandes med ett kapitel om hur internationella – eller icke-amerikanska – medier bevakade presidentvalet.

De länder som ingår i undersökningen är Brasilien, Kina, Egypten, Frankrike, Polen, Saudi Arabien, Sydkorea, Spanien, Syrien och Storbritannien. En hypotes som prövas i kapitlet är om mediebevakningen av presidentvalet 2008 påverkades av graden av anti-amerikanism i de olika länderna. Titeln på kapitlet är International Media’s Love Affair with Barack Obama: Anti-Americanism and the Global Coverage of the 2008 U.S. Presidential Campaign. Mer information om boken finns på bland annat Amazon.com.

Om jesperstromback

Professor i journalistik och politisk kommunikation
Detta inlägg publicerades i Nya publikationer och märktes , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s