Guide till opinionsmätningar

Idag publicerar Svenska Dagbladet en artikel med rubriken Hitta rätt i sifferdjungeln, som handlar om vad man bör tänka på när man läser artiklar eller hör och ser inslag som redovisar resultat från olika opinionsmätningar. Jag intervjuades för artikeln förra veckan och artikeln bygger bland annat på det samt på den här och Henrik Oscarssons blogg. Det är en både välskriven och viktig artikel som förtjänas att läsas av såväl vanliga mediekonsumenter som journalister som rapporterar om opinionsmätningar.

Om jesperstromback

Professor i journalistik och politisk kommunikation
Detta inlägg publicerades i I medierna, Opinionsmätningar och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s