Stressig vecka väntar

Av allt att döma kommer den här och de kommande veckorna att bli osedvanligt stressiga, inte på grund av resor som förra veckan utan därför att det är mycket som ska hinnas med. Bland mycket annat arbetar jag just nu med två böcker som jag är redaktör för. Det handlar dels om Political Public Relations: Principles and Applications som jag är redaktör för tillsammans med Spiro Kiousis, och dels om European Political Communication: Campaigns Strategies, Media Coverage, and Campaign Effects in European Parliamentary Elections, som jag är redaktör för tillsammans med Lynda Lee Kaid och Michaela Maier. I båda fallen har deadline för de medverkande nyss passerats, och på hårddisken ligger det därför en rad kapitel som nu ska läsas, granskas, kommenteras och redigeras. Det är mycket stimulerande, men också mycket arbete.

Samtidigt håller jag på och skriver två kapitel som ska ingå i en kommande bok med arbetstiteln Comparative Communication Research. Det ena kapitlet handlar om jämförande forskning kring politiska kampanjer, hur de bedrivs och faktorer som påverkar kampanjkommunikationen, medan det andra handlar om jämförande forskning kring mediernas bevakning av valrörelser, vad som utmärker valjournalistiken och faktorer som påverkar hur mycket och hur medierna bevakar valrörelser. Båda kapitlen skriver jag tillsammans med Frank Esser, och samtidigt som det är mycket stimulerande är det utmanande att sammanställa och på ett genomtänkt sätt analysera och syntetisera forskningen på dessa båda områden.

Vid sidan av detta har det av någon anledning blivit en osedvanligt stor ansamling av artikelmanus som jag fått i uppdrag att granska för olika internationella tidskrifter. Även om det inte är ovanligt att jag får i uppdrag att fungera som reviewer för internationella tidskrifter har jag nog aldrig fått åtta manus att granska på en enda vecka, och detta ska också bli klart inom de närmaste två-tre veckorna.

Till detta kommer ett par egna tidskriftsartiklar som ska revideras, möten, en del (fast inte så många före sommaren) föreläsningar, planering inför höstens kurser, och planering och förarbete kring olika forskningsprojekt relaterade till höstens val.

Sådana här veckor ställs förmågan att arbeta fokuserat och effektivt verkligen på prov, på både gott och ont. Därför är det nog dags att sluta skriva här och återgå till allt arbete som väntar :).

Om jesperstromback

Professor i journalistik och politisk kommunikation
Detta inlägg publicerades i Aktuellt, Mer personligt och märktes , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s