Farlig polarisering

Att amerikansk politik är polariserad är ingenting nytt; inte heller att konflikten kring sjukvårdsreformen har varit hård och djup. Att läkare skulle börja uppmana patienter som stödjer motståndarna att söka andra läkare går dock utöver det mesta. Enligt amerikansk lag är det förbjudet att diskriminera på grund av kön och religion, men inte på grund av politisk tillhörighet, och detta utnyttjar nu en läkare i Florida. Det är ett skrämmande tecken på den farliga polarisering som präglar amerikansk politik.

Ytterligare ett skrämmande tecken på samma sak är att en rad guvernörer runt om i USA under de senaste dagarna fått varningsbrev från en extrem grupp som kallar sig Guardians of the Free Republics, där de hotas med att de kan bli tvingade bort med våld från sina poster om de inte frivilligt avgår inom de närmaste dagarna. Saken utreds nu av FBI och andra myndigheter. Man kan bara hoppas att den här typen av extrema hot och reaktioner slår tillbaka mot de extrema grupperna.

Om jesperstromback

Professor i journalistik och politisk kommunikation
Detta inlägg publicerades i Amerikansk politik och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s