Dag 2 av ”Final March for Reform”

Idag är det andra dagen av Obama’s och Demokraternas ”Final March for Reform”, och precis som igår uppmanas anhängare och sympatisörer att engagera sig. Vad anhängarna framförallt uppmanas till att göra är att kontakta ”sin” ledamot i representanthuset och uppmana dem att rösta för förslaget till sjukvårdsreform.

Som framgår av mailet nedan är uppmaningen till anhängarna personaliserad: via sina väljardatabaser vet Demokraterna vem som är representant för väljarnas olika distrikt, och strategin går ut på att skapa ett tryck på ledamöterna i representanthuset från deras egna väljardistrikt. I mailet ingår också information om hur ”min” ledamot i representanthuset har röstat tidigare. På detta sätt sprider Demokraterna information som är relevant i sjukvårdsfrågan samtidigt som de ger sina anhängare verktygen att skapa ett tryck på motståndarna. Det bör också noteras att mailet innehåller länkar så att anhängarna kan rapportera om de har ringt ”sin” representant: därmed har Demokraterna byggt in redskap för feedback och utvärdering av kommunikationsinsatserna.

Strategiskt är det mycket smart: tekniskt är det mycket sofistikerat; och det illustrerar att den främsta politiska betydelsen av Internet och sociala medier ligger i att aktivera och mobilisera anhängarna samt i mekanismer för feedback.

Jesper —

President Obama has called for the House to vote to move health reform forward as early as next week. Your representative, Rep. Cliff Stearns, voted last fall to allow insurance companies to continue to jack up rates, drop coverage when folks need it the most, and discriminate against people with pre-existing conditions.

Now, we’re in the final march for reform and there’s one last chance to do the right thing. Please call Rep. Stearns today and let them know there is a political price to favoring big insurance companies over the American people — OFA supporters in Florida have pledged 613,067 volunteer hours to fight for candidates who support reform.

According to our records, you live in Florida’s 6th congressional district. You can reach Rep. Stearns’s office at (202) 225-5744. Please call now — then click here to let us know you made a call.

(Not your representative? Click here to look yours up.)

We know the stakes: Coverage for millions of uninsured Americans. Ending insurance company abuses, like denying coverage to those with pre-existing conditions and drastically raising premiums. Reining in costs that are bankrupting families and crushing businesses. Putting life-and-death decisions in the hands of patients and doctors, not insurance company bureaucrats.

Everything we’ve worked for depends on winning this upcoming vote in the House of Representatives — and it’s going to be very, very close. If there was ever a time to pick up the phone and make a difference, that time has come.

Please call today:

[ http://my.barackobama.com/FinalMarchCall7?district=FL6&cd=FL6&source=20100311_FM_DC ]http://my.barackobama.com/FinalMarchCall

Thanks for joining together for this Final March for Reform. Because of you, we’re going to win this.

Mitch

Mitch Stewart
Director
Organizing for America

Om jesperstromback

Professor i journalistik och politisk kommunikation
Detta inlägg publicerades i Amerikansk politik, Politiska kampanjer och märktes , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s